Verminder Elektrosmog

Weblog november 2018 Petitie : Verminder Elektrosmog

De petitie Verminder Elektrosmog (http://www.verminder-electrosmog.nl/petitie/) die momenteel via diverse sociale media rond gaat brengen we graag onder de aandacht! Er zijn overvloedige wetenschappelijke aanwijzingen dat de huidige grootschalige toepassing van moderne communicatie middelen (2G, 3G en 4G, WiFi, DECT, Blue tooth) nu al tot gezondheidsrisico’s leiden. De petitie pleit voor evaluatie van de huidige effecten door onafhankelijke wetenschappelijke organisaties. De timing van deze evaluatie is cruciaal omdat wereldwijd nieuwe nog veel intensere draadloze communicatie netwerken op het punt staan te worden ingevoerd. Het gaat hier over de introductie van de breedbandige 5G techniek ( buzz words: Internet of things, Smart City’s, etc.) die een veel dichter zendernetwerk vereist, namelijk ongeveer een zender per ca 100 meter in gebouwde omgevingen. Vanwege de slechtere doordringbaarheid van 5G zullen zelfs binnen gebouwen zenders nodig zijn. De petitie roept de landelijke en locale overheden op tot het toepassen van het voorzorgsprincipe: bij serieuze gezondheidtwijfels, pas op de plaats en goed nadenken wat te doen!

scott-webb-487153-800x600

Fotografie: scott-webb-487153-unsplash